479.000 euro Vlaamse steun voor Tenniscomplex Bilzen

Op 6 juli 2018

Vlaams minister van Sport Philippe Muyters (N-VA) heeft 22,6 miljoen euro subsidies toegekend aan 47 bovenlokale sportinfrastructuurprojecten waaronder Tennisclub Katteberg Bilzen. Tien lokale ondernemers hadden voor dit project een subsidieaanvraag ingediend bij Vlaanderen en hoopten op een toelage van om en bij de 500.000 euro.  Met deze beslissing komt de realisatie van het moderne en stijlvolle tenniscomplex aan de Zeepstraat een flinke stap dichterbij.

Bilzen is samen met Hasselt en Heusden-Zolder de enige Limburgse naam in het lijstje van 47. De Vlaamse subsidies gaan naar de groep van tien ondernemende tennisliefhebbers onder wie Ed Somers en Stefan Vangronsveld (Vestio), Peter Gijsen (Geotec), Luc Janssen (Janssen Bouwonderneming), Patrick Vos (Daerden), Ivan Jorissen (Bouwpunt Jorissen), Ivo Palmaers (Group Palmaers), Lucien Carmans, Jean-Pierre Wuytack en Guy Wauters (Vandersanden Steenfabrieken). Zij maakten hun plannen een maand geleden al bekend.

De toelage vanuit de Vlaamse overheid is geweldig nieuws. Het zet de ambities van deze groep kracht bij. Het complex met vijf indoortennisvelden, vijf outdoorterreinen, drie padelpleinen en een brasserie met ruime bar en gezellig buitenterras komt zo alweer een stap dichterbij. De site wordt ingeplant in de bestaande recreatiezone van De Kimpel en De Katteberg, tussen de Zeepstraat en de Eikenlaan. Het nieuwe complex zal een open, uitnodigend en toegankelijk centrum worden. Niet alleen voor sporters maar ook voor supporters, wandel- en wielertoeristen, senioren en schoolgaande jeugd.

Burgemeester Frieda Brepoels is verheugd met het nieuws: “Dit is in de eerste plaats goed voor de tennisliefhebbers van Bilzen en de ruime omgeving. Het toont ook aan dat de ingediende plannen ook voor Vlaanderen een meerwaarde zijn op het vlak van bovenlokale sportinfrastructuur.”

Het moderne en stijlvolle complex is een perfecte aanvulling op het reeds bestaande aanbod van de site Kimpel-Katteberg. Sporthal, turnhal, zwembad, voetbalterreinen, Finse piste, visvijver, skatepark… het ligt allemaal op een boogscheut van mekaar en bovendien in een oase van groen. Uniek voor Bilzen en zelfs de ruime regio. Dat heeft ook Vlaanderen begrepen en beloond met een mooie financiële ondersteuning. Recreatiezone De Kimpel zal zo nog verder uitgroeien tot een totaalconcept voor alles wat met sport en dynamisch Bilzen te maken heeft.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is