CD&V Bilzen spreekt met gespleten tong over de dading met Limburg.net

Op 15 november 2013
Het schepencollege geeft NIET 1,1 miljoen euro weg maar zorgt er integendeel voor dat de stad Bilzen nog deze maand een bedrag van bijna 1 miljoen euro krijgt van Limburg.net.
Het vorige bestuur heeft jaren geprocedeerd met dure advocaten maar is er niet in geslaagd om de overlastvergoeding te innen sinds 2009.
Op 2 januari 2012 is er inderdaad een vonnis uitgesproken voor de betaling van 2009 tot en met 2011. Waarom heeft Johan Sauwens dit vonnis nooit betekend aan Limburg.net zodat het kon uitgevoerd worden? Nochtans had hij daar een jaar de tijd voor! Wat Johan Sauwens niet vertelt is dat hij zelf onderhandeld heeft over een dading om een hoger beroep vanwege Limburg.net te voorkomen. De advocaat had immers heel wat twijfels over het risico dat de stad kon lopen in een beroepsprocedure. Dat hij geen dading kon bereiken geeft hem nog niet het recht om de waarheid te verdraaien.
Burgemeester Brepoels daarentegen heeft heel efficiënt onderhandeld met Limburg.net waardoor de stad Bilzen de garantie heeft dat ze na de betaling deze maand van ongeveer 1 miljoen euro, opnieuw de overlastvergoeding krijgt uitbetaald tot 2022 voor een totaal bedrag van meer dan 1,7 miljoen euro.
Tot spijt van wie het benijdt, dit geld dat afkomstig is van alle Limburgse gemeenten kan de stad heel goed gebruiken om de volgende jaren te investeren ten voordele van alle Bilzenaren. De financiële situatie is na enkele decennia CD&V bestuur immers verre van rooskleurig.
Dit is pas zorvuldig bestuur.
Nog even dit : sinds dit jaar is CD&V gemeenteraadslid Thierry De Grunne voorzitter van de n.v. Bionerga, hij werkte mee de dading met Limburg.net uit maar mocht van Johan Sauwens niet aanwezig zijn op de gemeenteraad om het ook mee te verdedigen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is