Hbvl :48 bouwkavels in Martenslinde

Op 8 maart 2007

48 bouwkavels in Martenslinde

08/03/'07 De gemeenteraad van Bilzen heeft dinsdag het licht op groen gezet voor de realisatie van een nieuwe verkaveling in Martenslinde. Het gaat om een privéproject dat goed is voor 48 bouwloten.

De nieuwe verkaveling ligt in het dorp, in het binnengebied tussen de Martenslindestraat, de Poothofstraat, Linnerveld en de Sint-Gerlachusstraat. De verkaveling telt 31 bouwloten voor halfopen bebouwing, 9 loten voor open bebouwing en 8 loten voor patiowoningen. De realisatie verloopt in fases. De nieuwe verkaveling heeft een hele impact op het bevolkingscijfer van Martenslinde.

De 48 bouwloten zijn samen goed voor een bevolkingstoename van minstens 20 procent van de hele bevolking in Martenslinde. Zodra de plannen wat concreter zijn, wil de stad samen met de bouwpromotor een hoorzitting organiseren om de buurtbewoners op de hoogte te brengen van het wooninbreidingsproject.

Schepen voor Ruimtelijke Ordening Inge Moors (CD&VNieuw) overweegt, op voorstel van N-VA-raadslid Walter Bollen, om ook een buurtcomité op te richten dat de nieuwelingen moet helpen bij de integratie. De gemeenteraad keurde alvast met eenparigheid van stemmen de plannen voor de aanleg van de nieuwe wegeninfrastructuur goed.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is