Task Force Limburg is startklaar

Op 5 december 2012

De Vlaamse regering heeft professor Herman Daems en zijn twaalfkoppige expertengroep gevraagd om tegen eind januari 2013 een Strategisch Actieplan Limburg in het Kwadraat (SALK) "Na he op te maken. Om dat relanceplan te coördineren, uit te voeren en te evalueren heeft de Vlaamse regering twee weken geleden beslist een Task Force Limburg op te richten.

Daarin zitten: t doem Namens de Vlaamse regering: minister-president Kris Peeters, viceminister-presidenten Geert Bourgeois (N-VA) en Ingrid Lieten (sp.a), minister Jo Vandeurzen (CD&V) en Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA). In functie van de te bespreken onderwerpen kunnen ook vakministers deel uitmaken van de TFL.

Namens de provincie Limburg: gouverneur Herman Reynders, de gedeputeerden Marc Vandeput (CD&V) en Ludwig Vandenhove, provincieraadsvoorzitter Gilbert van Baelen (Open Vld) en N-VA boegbeeld Frieda Brepoels. Namens de sociale partners in Limburg: voorzitter Paul Kumpen van Voka- Limburg, gedelegeerd bestuurder Jos Stalmans van VKW-Limburg en voorzitter Ludo Beulen van Unizo Limburg namens de werkgevers. Voor de Limburgse vakbonden zijn dat Jean Vranken (ACV), Bart Henckaerts (ABVV) en Paul Geraets (ACLVB).

Namens de Limburgse reconversiemaatschappij LRM: voorzitter Hugo Leroi.

Namens de stad Genk: burgemeester Wim Dries.Namens het Limburgs Klimaatbedrijf Nuhma: afgevaardigd bestuurder Ludo Kelchtermans.

Namens Industrieraad Vlaanderen: voorzitter en grote baas van BASFAntwerpen Wouter De Geest heeft een uitnodiging ontvangen. Bij de installatievergadering zal hij een vervanger sturen wegens verplichtingen in het buitenland.

Namens de federale regering: Yasmine Kherbache, de kabinetschef van premier Elio Di Rupo, zal persoonlijk in de Task Force komen zetelen."

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is