Aantal zonne-installaties in Bilzen blijft spectaculair stijgen

Op 18 mei 2018

Het aantal zonne-installaties In Bilzen blijft fors stijgen. De aangroei is zo sterk dat de stad zich bij de koplopers in Vlaanderen mag rekenen.

Tussen 1 januari 2017 en 1 maart 2018 kwamen er op 266 daken van particuliere inwoners nieuwe zonne-installaties bij. Omgerekend zit Bilzen daarmee aan 70,6 installaties per 1.000 inwoners. Dat is een stijging van 13,3 procent in vergelijking met de situatie eind 2016. Deze cijfers bewijzen weer maar eens dat heel veel Bilzenaren bekommerd zijn om het milieu. Ze denken er niet alleen over na maar nemen ook effectieve stappen om energie te besparen.

Investeren in zonnepanelen is bovendien ook op financieel vlak interessant. Een zonne-installatie kost gemiddeld 5.500 euro. Op acht jaar tijd is dat bedrag terugverdiend. Op termijn kunnen zonnepanelen circa 19.000 euro opbrengen.

De stad geeft ook zelf het goede voorbeeld. Burgemeester Frieda Brepoels: “Verschillende gebouwen van de stad zijn inmiddels voorzien van zonne-installaties, zoals sport- en cultuurcentrum De Kimpel, het zwembad en de nieuwe bibliotheek. Hetzelfde geldt voor het containerpark en het stadsmagazijn. Daarnaast hebben we plannen om in de toekomst zonnepanelen te plaatsen op de daken van de scholen in Martenslinde, Hoelbeek en Munsterbilzen en op woonzorgcentrum Demerhof. De zonne-installaties op particuliere en gemeentelijke gebouwen spelen immers een belangrijke rol bij het halen van de doelstellingen in het kader van het burgemeestersconvenant (zie foto).”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is