Een nieuwe thuis voor Domino Beverst

Op 1 juni 2018

Buitenschoolse kinderopvang Domino Beverst beschikt sinds kort over een eigen stek in de Zonhoevestraat. Midden april verhuisden de eerste kinderen reeds naar het gloednieuwe filiaal en begon de kinderopvang aan een volgend hoofdstuk. Vandaag wordt het gebouw officieel geopend.

Domino ging in 1992 in Beverst van start in de kelder van het voormalige gemeentehuis op het Sint-Gertrudisplein. Sinds 2006 had de buitenschoolse kinderopvang twee lokalen ter beschikking in vrije basisschool het Talentenhuis in de Zonhoevestraat. Schepen van kinderopvang Luc Hendrix: “De verhuis drong zich op omdat de kinderopvang de lokalen in het Talentenhuis ontgroeid was. Het aantal inschrijvingen bleef omhooggaan. Momenteel gaat het in Beverst om 210 kinderen, waarvan er dagelijks tussen de veertig en zestig effectief worden opgevangen. Dit cijfer zal ongetwijfeld verder stijgen, onder meer door bijkomende verkavelingen in de buurt.”

 

Themahoeken

Het gebouw is circa 280 m² groot en biedt tal van bijkomende voorzieningen in vergelijking met vroeger. Luc Hendrix: “Er is plaats voor 70 kinderen van 2,5 tot 12 jaar. Dat is bijna drie keer zoveel als voorheen. Alle ruimtes bevinden zich op het gelijkvloers. Dat is veel veiliger, zeker voor kleuters die geen trappen meer hoeven te doen. De buiteninfrastructuur wordt later nog uitgebreid met speeltoestellen.”

Binnen zijn de lokalen ingedeeld in themahoeken, waaronder een fantasiehoek, een crearuimte en een lees- en televisiehoek. Nieuw is ook de motorische ruimte met matten en modulusblokken, om de kinderen naar hartenlust te laten ravotten. In de keuken kunnen ze helpen koekjes bakken of soep maken. Voor de tieners is er eveneens een primeur: zij krijgen een aparte plek, die ze in overleg met de begeleiding zelf mogen inrichten. De grote ramen aan de achterkant geven een mooi en rustgevend uitzicht op de omliggende weilanden.

 

Middagslapen

In navolging van het filiaal in Bilzen-centrum wordt het project rond middagslapen ook bij Domino Beverst uitgerold. Voor het eerst naar school gaan is voor jonge kinderen vaak een ingrijpende gebeurtenis omdat ze veel indrukken te verwerken krijgen. Sommige kleuters zijn tegen de middag echt toe aan wat rust. Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag kunnen zij ’s middags na school een dutje komen doen in de opvang. Rond 15.30 uur, wanneer de andere kinderen arriveren, sluiten de middagslapertjes aan bij de rest van de groep.

 

Burgemeester Frieda Brepoels: “In totaal investeert de stad één miljoen euro in het nieuwe Domino-filiaal. De stad komt hiermee, net zoals in andere Bilzerse deelgemeenten, tegemoet aan de vraag van de ouders naar adequate en voldoende opvang in eigen regio. De wisselwerking met het Talentenhuis zal verder groeien, mede door de rechtstreekse toegang naar de kinderopvang vanop de speelplaats. In de volgende maanden wordt de kinderopvang ook nog verbonden met zaal Beversheem en de scoutslokalen van Bavo Beverst via een nieuw voetpad. Aan de achterzijde zullen tot slot zes petanquepleinen gecreëerd worden waar de senioren dan weer hun hart kunnen ophalen.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is