Frieda Brepoels met sterke ploeg naar de gemeenteraadsverkiezingen in Bilzen

Op 30 juli 2018

N-VA Bilzen is klaar met de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober. Lijsttrekker Frieda Brepoels heeft de ambitie om zichzelf op te volgen als burgemeester en heeft een erg sterke ploeg rond haar verzameld. Vorige week stelde Brepoels haar lijst in première voor aan de eigen leden, die de ontwerp-lijst unaniem goedkeurden. Het werd een lijst met een mix van ervaring en nieuw talent, een groep met erg diverse profielen, waarin iedere Bilzenaar zich kan herkennen. N-VA Bilzen heeft duidelijk geen open lijst nodig om nieuwe mensen aan te trekken. 

 

Parlementslid op twee, schepen-OCMW voorzitter duwt

Op twee staat huidig gemeenteraadsvoorzitter en Kamerlid Wouter Raskin. De lijstduwersplaats wordt ingenomen door huidig ocmw-voorzitter/schepen en huisarts Luc Hendrix. “Tussen mijn nummer twee en mijn lijstduwer wemelt het van oude bekenden én nieuwe mensen die maar wat graag hun schouders mee onder de N-VA in Bilzen willen zetten. Dat doet me veel plezier”: aldus een tevreden Frieda Brepoels.

 

Opvallend veel nieuwe gezichten en jonge mensen

 De lijst van 31 kandidaten bevat maar liefst 15 nieuwe gezichten. 5 van de kandidaten zijn jonger dan 28 jaar. De jongste is amper 20 jaar. De ploeg herbergt maar liefst 2 dj’s, ze spelen dit jaar zowel op het Floorfiller festival, Pukkelpop als Tomorrowland. De oudste kandidaat is 82 jaar en kandideert nu al 36 jaar. 4 kandidaten beoefenen een (para-) medisch beroep, 3 staan er in het onderwijs. Daarbij vind je ook 5 zelfstandigen en 4 senioren terug. Leuk detail is dat ook de zus van de lokale CD&V-voorzitter een plek op de lijst inneemt.

 

“Met deze sterke groep met een grote diversiteit aan profielen ga ik vol vertrouwen de uitdaging aan” stelt Frieda Brepoels.


Enkele weken geleden opende Vice premier en minister van Binnenlandse zaken en veiligheid, Jan Jambon reeds het gloednieuw N-VA secretariaat op de markt te Bilzen, te midden van de horecazaken en terrasjes. 'We mochten al veel Bilzenaren ontvangen in onze nieuwe stek die geopend blijft tot na de verkiezingen. Elke woensdag tijdens de markt en in het weekend tijdens evenementen op de markt zal het secretariaat bemand zijn. Ook daarbuiten zijn we altijd bereikbaar via mail, telefoon, website of Facebook' vult lijsttrekker Frieda Brepoels nog aan.

 

In de zijbalk rechts vindt u het artikel terug dat verscheen in Het Belang van Limburg.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is