Gouden jubileum priester Karel Bormans

Op 10 juli 2017


Karel Bormans vierde eerder deze maand zijn 50-jarig bestaan als priester. In de kerk van Schoonbeek werd hij uitvoerig in de bloemetjes gezet voor zijn jarenlange zorg aan de parochies van Beverst en Schoonbeek.

Men kon geen betere locatie indenken. De priester stond begin jaren ’90 immers zelf aan de wieg van dit mooie kerkgebouw. Daarnaast nam hij tal van andere initiatieven die het verenigingsleven in Schoonbeek deden bloeien, zoals de uitbouw van basisschool de Wilg en de oprichting van het Jeugdhuis. Ook in de parochie van Beverst zal hij herinnerd worden als iemand die erg begaan was met zijn parochianen. Jarenlang deelde hij lief en leed met hen.

De stad Bilzen had natuurlijk ook een kleine traktatie bij voor de man. Burgemeester Frieda Brepoels: “In al die jaren heeft priester Bormans absoluut heel wat mooie zaken verwezenlijkt. En als je naar de mensen in de parochies luistert, hoor je echt hoe geliefd hij was. Ik ben dan ook heel blij dat we onze appreciatie aan hem hebben kunnen tonen.”
 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is